dimecres, 3 d’abril del 2013

TALLER D'EDUCACIÓ AMBIENTAL


Els alumnes de cicle superior hem fet un taller d'educació ambiental estudiant el bosc del costat de la nostra escola. Ens l'han fet la Montse i l'Edgar, de l'associació Rocamare. El curs està subvencionat per la Diputació i l'Ajuntament i el fem cada any, per a estudiar el nostre entorn. 
El dimarts dia 12 de Març, els alumnes de 5è de l’escola Doctor Arruga havíem d’anar d’excursió al bosc del costat de l’escola acompanyats d’uns biòlegs de l’associaciació Rocamare que es deien Edgar i Montse.
El primer dia que van venir a l’escola ens van separar, a 5è B ens va tocar l’Edgar i a 5è A els hi va tocar la Montse. Ens van començar a explicar com buscar rastres d’animals, com buscar excrements, ous, caus, més rastres. El dia següent havíem de fer  l’excursió al bosc. Però va començar a plouretc. Desprès vam anar a la biblioteca i allà ens va ensenyar fotografies d’animals, vegetació i e i es va suspendre fins el dia 2 d’Abril. Tot el dematí d’aquell dia vam estar a la classe i per dinar vam estar jugant al pati.
Desprès de 20 dies, per fi,  va arribar el dia de l’excursió. Al dematí, quan vam arribar a les nou, vam agafar les bosses i vam anar cap al bosc. En el bosc ens vam dividir en dos grups:   5è B amb l’Edgar i 5è A amb la Montse, però els dos cinquens vam fer el mateix treball. Al arribar ens vam seure a terra i vam començar a fer uns quaderns que ens van donar els monitorsl. Vam anar fent els quaderns per grups. Els quaderns anaven de natura: buscar plantes, arbustos, arbres, etc. A les onze van fer una estona de pati i després vam tornar a fer el que faltava del quadern.
Més tard vam dinar. Després de dinar vam fer el joc de buscar rastres d’animals, trobàvem els rastres i fèiem com una fitxa en el quadern.
Finalment vam fer un joc que era un enigma i fent preguntes l'havíem de resoldre.
El dia següent, a classe, quan va venir l ´Edgar vam acabar el quadernet que ens havia donat.
Ens vam separar en grups de quatre persones i vam triar un animal per grup i van sortir : La serp d’Escolapi, L’esquirol, El cérvol i El Falcó Pelegrí. Al acabar el treball vam presentar-lo a la classe. Desprès ho vam penjar i finalment ens vam acomiadar d’ell i vam continuar el nostre horari normal.

Aquí teniu una mostra del treball:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada