divendres, 28 de febrer del 2020

DIJOUS GRAS



El Dijous Gras es celebra al 20 de febrer. A l’escola hem seguit unes consignes i cada dia de la setmana portem una cosa diferent. Aquesta setmana hem portat: el dilluns pijama, el dimarts banyador, el dimecres la cara pintada i el dijous un pentinat divertit.
Tradicionalment el dijous llarder o dijous gras és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s’ha ampliat el nombre de dies de celebració. És tradicional la botifarra d’ou en aquest dia més d’altres de semblants com la blanca o la negra.
El dijous anirem al bosc de excursió i dinarem al bosc i portarem patates, caramels, refrescs i begudes, farem cabanyes i ens ho passarem be.
També es costum menjar truita de botifarra. A l’hora d’esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la coca de llardons.

Els i les alumnes de cicle superior vam sortir al bosc. Quan vam arribar vam pujar a dalt de la muntanya i ens va costar molt, vam fer una cabana i vam fer una barrera de pals, pedres i fulles. Vam esmorzar i vam jugar una estona a córrer, al cap d’una estona vam buscar espàrrecs. Després vam baixar a rentar-nos las mans per dinar. Vam dinar i després vam fer un pica-pica amb patates, xuxes, begudes i creps. Vam anar a jugar amb els alumnes de cinquè a fer un guerra . Ens ho vam passar molt be, vam arribar molt cansats, vam reciclar tot i vam fer torns per portar les escombraries al cole.

                                                                                   Aitor , Bakar , Kilian, Adán , kilian , yassine , Giuliano.

                                           FOTO DE CICLE SUPERIOR AL BOSC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada