divendres, 1 de novembre de 2013

VE UN ARQUEÒLEG A L'ESCOLA A PARLAR-NOS DEL SEU TREBALLDe fotos notícies
Alba Caballero, 6è A
EL DILLUNS 28 D'OCTUBRE DEL 2.013 VA VENIR UN ARQUEÒLEG DEL CASC (Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya) A EXPLICAR-NOS COSES SOBRE L'ARQUEOLOGIA SUBAQUÀTICA.

El dia 28 cicle superior ens vam reunir al laboratori perquè havia de venir un arqueòleg a explicar-nos moltes coses sobre la seva feina.
Quan va entrar, es va presentar i va començar a explicar-nos que a Aiguablava hi havia un jaciment arqueològic amb moltes restes de l'època dels romans, perquè era una cala que sempre s'havia utilitzat per fondejar i arrecerar-se dels temporals. Després va ensenyar-nos imatges al projector de com treballaven ells.
Com que treballaven a sota l'aigua feien servir un paper especial que es diu paper de polièster que a sota l'aigua no es desfà.
Si trobaven àmfores el primer que feien era quadricular-ho tot en quadrats per a saber el lloc exacte on es troba cada peça que havien trobat.
Quan va acabar tot el que ens havia d'explicar ens va ensenyar alguns objectes que havien trobat. Llavors li vam fer preguntes sobre coses que volíem saber.
Quan vam acabar ens va ensenyar una maqueta que representava tot el que feien. Representava el seu vaixell, el Thetis, com baixaven fins el jaciment, com dibuixaven, com agafaven les àmfores i les pujaven al vaixell, etc.
Quan tots la vam mirar vam acomiadar-nos i vam tornar cap a la classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada